22. maja 2017.

Oklagiart: Radite kao da rezervni plan ne postoji

Filologija, marketing, IT, kozmetička industrija, oklagije i kolači imaju nešto zajedničko. Ovom prilikom ih spaja Ana Bajagić, koja je prošla kroz sve ove segmente da bi našla mesto na kome se poslovni uspeh i lična sreća poklapaju. To znači da…

15. maja 2017.

Art studio Dada: Simbioza umetnosti i industrije

Beogradsko Čumićevo sokače je pre nekoliko godina dobilo novi život. Mala ali uporna kulturna evolucija glavnog grada počela je da umiva njegove ulice i polurazrušene zidine pretvara u galerije, kafiće i koncept radnje. Ovog puta, međutim, govorimo sa vlasnikom lokala…

8. maja 2017.

Domaccini: Kada stvarajući za sebe stvarate za druge, rad postaje uživanje

Bolest modernog doba zvana masovna proizvodnja ima ogroman uticaj na kvalitet svega što konzumiramo – od cipela u kojima hodamo do hrane koja nam gradi zdravlje. Ivan i Marija Slović su, u želji da sastave kvalitetniji jelovnik za svoju porodicu…

1. maja 2017.

Imaginarium: Radni dan u Zemlji čuda

Kao što smo mnogo puta zaključili razgovarajući sa preduzetnicima iz raznih sfera, serije odbijanja i prepreka na putu do nalaženja regularnog posla mogu da budu put ka velikom uspehu. Pre sedam godina, Tijana Živanović nije imala radno mesto, ali je…

24. aprila 2017.

Moonlight candles: Stav je taj koji razlikuje uspeh od neuspeha

Ovo je priča o dvoje najboljih prijatelja, Kristini Jovanović i Milošu Hadži-Pavloviću. Splet prilika (i neprilika) je proširio prijateljstvo na poslovno partnerstvo, odakle se izrodio Moonlight Candles, brend sveća koje ste vrlo lako mogli da primetite sedeći u nekom beogradskom…

17. aprila 2017.

Spice up shop: Hedonizam zahteva kvalitet

Ako ste ljubitelj kulinarskih emisija, možemo da se kladimo da ste se bar jednom iznervirali kada je kuvar naglasio ključni značaj tog začina za koji nikada niste čuli za to jelo koje vam se baš dopalo. Našli smo ga! Sva je…

10. aprila 2017.

Ferdinand knedle: Kada ste dovoljno posvećeni, nemate vremena za neuspeh

Njeno veličanstvo knedla. Ko još ne voli knedle? To zaista nije težak zadatak. Ali znate da ovde nikada ne pričamo o naročito lakim zadacima. U središtu ove priče nalazi se Lana Nedeljković, žena koja je svoje vreme posvetila kancelarijskom poslu…

3. aprila 2017.

MilaVila: Priča o raskrinkavanju mita o “nemogućem”

Ne morate previše da razmišljate da biste se setili da život nije ravna linija. Nekad ćete se penjati, nekada vrtoglavo padati, a dogodiće se i da, pored svog truda i ulaganja, sve opcije za izlazak iz “tunela” odustanu od vas….

27. marta 2017.

Moj sendvič: Gubite samo ako ne pokušate

Novi Sad je od pre dve godine bogatiji za još jedan restoran brze hrane. I to ne bilo kakav. Na njegovom čelu je Đura Zec, 27-godišnji mladić koji je odlučio da od tipične školske užine napravi umetnost. Zašto sendvič ne…

20. marta 2017.

Dogma brewery: O pivu i njegovom identitetu

U talasu kraft piva koji polako dobijaju sve važnije mesto na našem tržištu odabrali smo jednu fabriku koja se izdvojila svojom autentičnošću i energijom svojih proizvođača. Sve je počelo kada je Vladimir Stojković upisao Srednju prehrambenu školu, sa snom da…

13. marta 2017.

Mala škola elektronike: Radionica za moderne čarobnjake

Pored tolike kritike koja se upućuje mladim generacijama na račun “prekomernog korišćenja tehnologije”, divno je setiti se perspektive i kreativnosti koju ona nosi u sebi – kada je usmerena na pravi način. Svoju dečačku ljubav prema elektronici i (nešto kasnije…

6. marta 2017.

Moje gnezdo: Ključne reči su rad i strpljenje

Živimo u sredini gde je ljubav prema gurmanlucima gotovo podrazumevana. Međutim, isto tako postoji sve veći strah i otpor prema hrani koju donosi savremena kuhinja (da ne kažemo friteza ili supermarket) i njenom uticaju na zdravlje i liniju. Sanja Milosavljević…