21. avgusta 2017.

Hokus Pokus: Upornost, istrajnost i kašičica meda

Danas vam prepričavamo modernu bajku koju su zajedničkim snagama u delo sproveli Dragana i Nenad Maksimović iz Smedereva. Nakon nekoliko praktičnih pokušaja da započnu privatni posao koji nisu postigli željeni uspeh, odlučili su da pokušaju da se okušaju u proizvodnji…

14. avgusta 2017.

Kišna glista: Komunikacija je ključ inspiracije

Katarina Rađenović je pronašla tajnu simbioze između matematike i umetnosti, mehanike i kreativnosti. Kada su šareni svet gline presekle godine studija na Mašinskom fakultetu, suviše egzaktne da bi mašta bila nahranjena, naša današnja sagovornica je potražila inspiraciju u prirodi, kuhinji,…

7. avgusta 2017.

Kamen dizajn: Ako učinite posao zanimljivim, rad postaje strast

U doba kada se 8 sati dnevno ispred računara maltene ne dovodi u pitanje, stvaraju se dva nova koncepta luksuza: jedan se zove „sedeti u prirodi“, drugi „isključiti misli“. Ako ste prešli tridesetu (a i ako niste) postoji zamka koju…

31. jula 2017.

Poslastičarnica: Sladoled – zadovoljstvo kuglu po kuglu

Svi znamo ovaj scenario: Došle su devedesete i počele da ruše sve pred sobom. Prazni rafovi i prazni džepovi, beznađe koje čini da se osećamo kao da smo potonuli na dno. Međutim, ako na dnu postoji ijedna lepa stvar, to…

24. jula 2017.

Dedina rakija: Ako želite kvalitet, usporite

Delo ruku jednog čoveka koji je „verovao u vatru, vodu i zemlju, više nego u refraktometre, termometre i tabele za konverziju“ je jednom prilikom, odlukom Poljoprivrednog fakulteta, svrstano među deset najboljih šljivovica u XX veku. Njegov unuk Radoje Marić rođen…

17. jula 2017.

Grnčarin: Razmena radosti u ulozi poslovne saradnje

Naša današnja sagovornica Danica Radojković je od onih ljudi koji ne gube vreme – od mature je prošla kroz nekoliko različitih profesija, od zanimanja za knjigovodstvo do pozicije masera sa četrnaestočasovnim radnim vremenom na kruzeru. Ali, kako to već biva,…

10. jula 2017.

Wild bar: Neka čekanje na pravi trenutak ne bude izgovor za odugovlačenje

Dina Vitorović radi u marketingu, slobodno vreme posvećuje rekreaciji i eksperimentisanju sa zdravom hranom, što je poslednjih godina prenela i na svoju drugu polovinu – Srđana Zdravkovića, koji je posle godina bavljenja džezom takođe završio u marketingu. Mladi par vodi…

3. jula 2017.

Mikiki bagz: Ako ste umorni od posla, ne radite ga kako treba

Koliko vaših prijatelja se bavi svojom profesijom? Upoznajući se sa preduzetnicima različitih godina, obrazovanja i iskustava, dolazimo do zaključka da u preduzetničkim vodama prevashodno cvetaju oni koji su svoj hobi doveli do savršenstva, pretvorivši ga u ozbiljan posao koji im…

26. juna 2017.

GlutenNo: Posao kao kreativno rešenje problema

Kada je pre izvesnog vremena naš najbolji teniser objavio da uspon svoje karijere delom duguje bezglutenskoj ishrani, Srbija je počela da priča o glutenu, promeni ishrane, a donekle i problemima sa kojima se sreću ljudi koji su alergični na gluten….

19. juna 2017.

Hotel Dum: Najbolje recenzije se postižu pažnjom

Beograđani, koliko hotela, hostela ili apartmana možete da nabrojite u svom kraju? Zasigurno ih ima, budući da glavni grad samo na portalu Booking.com broji preko 1600 smeštajnih objekata. Paradoskalno je koliko malo znamo o njima, premda su izuzetno živi, interesantni…

12. juna 2017.

Mingle: Slatka fuzija prirode i grada

Sa obronaka Golije, preko kancelarije jedne beogradske marketinške agencije, na police pojedinih radnji stigle su nove, sveže teglice džema. Džem u Srbiji na prvi pogled i nije tako ekskluzivna pojava, pa makar bila i najvišeg kvaliteta, kakav je sadržaj pomenutih…

5. juna 2017.

Segway Beograd: Istorija i ekologija u ulozi biznisa

Ako ste nedavno posetili ma koji veći grad Evrope, sva je verovatnoća da ste zapazili grupu ljudi na točkovima – od male dece do seniora. Zanimljivo je da su ova vozila dozvoljena u mnogim muzejima i javnim zgradama, kao i…