27. marta 2017.

Moj sendvič: Gubite samo ako ne pokušate

Novi Sad je od pre dve godine bogatiji za još jedan restoran brze hrane. I to ne bilo kakav. Na njegovom čelu je Đura Zec, 27-godišnji mladić koji je odlučio da od tipične školske užine napravi umetnost. Zašto sendvič ne…

20. marta 2017.

Dogma brewery: O pivu i njegovom identitetu

U talasu kraft piva koji polako dobijaju sve važnije mesto na našem tržištu odabrali smo jednu fabriku koja se izdvojila svojom autentičnošću i energijom svojih proizvođača. Sve je počelo kada je Vladimir Stojković upisao Srednju prehrambenu školu, sa snom da…

13. marta 2017.

Mala škola elektronike: Radionica za moderne čarobnjake

Pored tolike kritike koja se upućuje mladim generacijama na račun “prekomernog korišćenja tehnologije”, divno je setiti se perspektive i kreativnosti koju ona nosi u sebi – kada je usmerena na pravi način. Svoju dečačku ljubav prema elektronici i (nešto kasnije…

6. marta 2017.

Moje gnezdo: Ključne reči su rad i strpljenje

Živimo u sredini gde je ljubav prema gurmanlucima gotovo podrazumevana. Međutim, isto tako postoji sve veći strah i otpor prema hrani koju donosi savremena kuhinja (da ne kažemo friteza ili supermarket) i njenom uticaju na zdravlje i liniju. Sanja Milosavljević…

27. februara 2017.

Studio Glina: Snovi će vas uhoditi sve dok ih ne ostvarite

Čak i danas, kada se prognozira da će mlade generacije u toku svog poslovnog veka promeniti desetak radnih mesta, teško nam je da iskoračimo iz sigurne zone koju zovemo “siguran posao”. Naravno, siguran posao ne znači i loš posao ali…

20. februara 2017.

Lampaška pojačala: Kvalitet nastaje kad stvarate za druge kao za sebe

Jedna interesantna definicija uspeha kaže da ste ga dostigli onda kada se ono što radite, ono što osećate i mislite podudara. Ako pritom još uspete da zaradite, ubrajate se u red retkih srećnika. Ili je možda bolje reći retkih posvećenika….

13. februara 2017.

Svet stakla: Zanatska verzija čarobnjaštva

Digitalno doba nam je dozvolilo mnogo. Internet ima odgovor na svako naše pitanje, dotle da danas zvanično imamo i olimpijce koji su trenirali gledajući tutorijale na YouTube-u. U eri pre nego što je internet postao ravnopravni član svakog doma koliko…

6. februara 2017.

ABO Shoes: Razlika između proseka i izvanrednosti je u uloženoj ljubavi

Više puta smo pisali o ljudima koji su uplovili u preduzetničke vode baveći se svojim hobijem koji je daleko od njihove zvanične profesije. Ova priča je, međutim, posebno zanimljiva, jer tranziciju možemo da vidimo golim okom. Iva Ljubinković je sa…

30. januara 2017.

2Velo: Vremeplov na dva točka

Posvećeni poznavalac istorije biciklizma i kolekcionar istorijskih primeraka Vladimir Krnetić je jednog dana odlučio da prenese svoju ljubav i znanje na blog i poveže se sa istomišljenicima. Tako nastaje svojevrsni klub ljubitelja starih bicikala, koji prerasta u radionicu za restauraciju,…

23. januara 2017.

Art solution: Pakovanje koje priča priču

Koliko ste poklona dobili prethodne godine (ili još bolje, koliko ste ih sami poklonili)? Moguće je da ste na neku proslavu otišli tako što ste prethodno svratili u supermarket po „prvu pomoć“ – šolju i čokoladu, s nadom da prodaju i…

16. januara 2017.

Charlie Pommier: Inovativnost reklamira samu sebe

Manje-više svaki holivudski film doživi da bude reklamiran sa kliše rečenicom „Film koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim!“ što zna da izazove kontraefekat. Međutim, nikada niste čuli da neko ovom rečenicom reklamira nameštaj. Mi smo upoznali momka po imenu Čarli Pomije…

9. januara 2017.

Libra: Život unikata u korporativnom svetu

Jelena Đaković je jedna od mnogih koji su posle završenog umetničkog fakulteta, u njenom slučaju kostimografije, uskočili u svet biznisa i tamo se zadržali. Međutim, dogodio se trenutak u kome su njene potrebe kao poslovne žene zahtevale njene veštine kao…