17. jula 2017.

Grnčarin: Razmena radosti u ulozi poslovne saradnje

Naša današnja sagovornica Danica Radojković je od onih ljudi koji ne gube vreme – od mature je prošla kroz nekoliko različitih profesija, od zanimanja za knjigovodstvo do pozicije masera sa četrnaestočasovnim radnim vremenom na kruzeru. Ali, kako to već biva,…

10. jula 2017.

Wild bar: Neka čekanje na pravi trenutak ne bude izgovor za odugovlačenje

Dina Vitorović radi u marketingu, slobodno vreme posvećuje rekreaciji i eksperimentisanju sa zdravom hranom, što je poslednjih godina prenela i na svoju drugu polovinu – Srđana Zdravkovića, koji je posle godina bavljenja džezom takođe završio u marketingu. Mladi par vodi…

3. jula 2017.

Mikiki bagz: Ako ste umorni od posla, ne radite ga kako treba

Koliko vaših prijatelja se bavi svojom profesijom? Upoznajući se sa preduzetnicima različitih godina, obrazovanja i iskustava, dolazimo do zaključka da u preduzetničkim vodama prevashodno cvetaju oni koji su svoj hobi doveli do savršenstva, pretvorivši ga u ozbiljan posao koji im…

26. juna 2017.

GlutenNo: Posao kao kreativno rešenje problema

Kada je pre izvesnog vremena naš najbolji teniser objavio da uspon svoje karijere delom duguje bezglutenskoj ishrani, Srbija je počela da priča o glutenu, promeni ishrane, a donekle i problemima sa kojima se sreću ljudi koji su alergični na gluten….

19. juna 2017.

Hotel Dum: Najbolje recenzije se postižu pažnjom

Beograđani, koliko hotela, hostela ili apartmana možete da nabrojite u svom kraju? Zasigurno ih ima, budući da glavni grad samo na portalu Booking.com broji preko 1600 smeštajnih objekata. Paradoskalno je koliko malo znamo o njima, premda su izuzetno živi, interesantni…

12. juna 2017.

Mingle: Slatka fuzija prirode i grada

Sa obronaka Golije, preko kancelarije jedne beogradske marketinške agencije, na police pojedinih radnji stigle su nove, sveže teglice džema. Džem u Srbiji na prvi pogled i nije tako ekskluzivna pojava, pa makar bila i najvišeg kvaliteta, kakav je sadržaj pomenutih…

5. juna 2017.

Segway Beograd: Istorija i ekologija u ulozi biznisa

Ako ste nedavno posetili ma koji veći grad Evrope, sva je verovatnoća da ste zapazili grupu ljudi na točkovima – od male dece do seniora. Zanimljivo je da su ova vozila dozvoljena u mnogim muzejima i javnim zgradama, kao i…

29. maja 2017.

Two Desperados: I mali timovi mogu postići velike rezultate

Godine rada u različitim sektorima doveli su Mariju Ilić, Vojislava Milutinovića i Đorđa Smiljanića do jezgra ideje koja će postati jedan od najuspešnijih domaćih gejming studija. Možemo i da odemo korak dalje i da kažemo da je njihov proizvod –…

22. maja 2017.

Oklagiart: Radite kao da rezervni plan ne postoji

Filologija, marketing, IT, kozmetička industrija, oklagije i kolači imaju nešto zajedničko. Ovom prilikom ih spaja Ana Bajagić, koja je prošla kroz sve ove segmente da bi našla mesto na kome se poslovni uspeh i lična sreća poklapaju. To znači da…

15. maja 2017.

Art studio Dada: Simbioza umetnosti i industrije

Beogradsko Čumićevo sokače je pre nekoliko godina dobilo novi život. Mala ali uporna kulturna evolucija glavnog grada počela je da umiva njegove ulice i polurazrušene zidine pretvara u galerije, kafiće i koncept radnje. Ovog puta, međutim, govorimo sa vlasnikom lokala…

8. maja 2017.

Domaccini: Kada stvarajući za sebe stvarate za druge, rad postaje uživanje

Bolest modernog doba zvana masovna proizvodnja ima ogroman uticaj na kvalitet svega što konzumiramo – od cipela u kojima hodamo do hrane koja nam gradi zdravlje. Ivan i Marija Slović su, u želji da sastave kvalitetniji jelovnik za svoju porodicu…

1. maja 2017.

Imaginarium: Radni dan u Zemlji čuda

Kao što smo mnogo puta zaključili razgovarajući sa preduzetnicima iz raznih sfera, serije odbijanja i prepreka na putu do nalaženja regularnog posla mogu da budu put ka velikom uspehu. Pre sedam godina, Tijana Živanović nije imala radno mesto, ali je…