Mnogi korisnici LinkedIn još uvek doživljavaju kao jedno veliko lovište. Tu lovci na posao traže bolje prilike, dok lovci na talente traže nove zaposlene. Pored ove neosporne uloge, LinkedIn može da bude mnogo više od toga. Ako se koristi na…
Slobodan Radeta, po obrazovanju hemičar, a po izboru i ljubavi gastronom, krajem 2010. godine pokrenuo je školu kućnog kuvanja Il Primo. U pitanju je mesto na kome svako, uz zabavu i odlično društvo, može naučiti kako se pripremaju različita jela i uživati u njihovim ukusima.
MF: Kako je došlo do toga da gastronomija postane posao jednog hemičara?
Slobodan: Pre škole kuvanja godinama sam, kao hemičar, radio u branši, ali sam se bavio prodajom laboratorijske opreme i stvari vezanih za biotehnologije. I to mi je prilično dobro išlo. Počeo sam da radim sa malim firmama, da bih na kraju bio direktor i vodio firmu u kojoj sam počeo da radim na najnižem nivou. Sve je išlo sjajno dok nije došlo do izvesnih promena na svetskom nivou. Naime, brend koji smo mi distribuirali kupila je jedna veća firma koja je imala razrađen svoj sistem i bilo je jasno da će biti različitih turbulencija. Zato sam odlučio da izađem iz svega i potražim novi posao. Međutim, tokom narednih 6 meseci nisam uspevao da nađem novo zaposlenje u struci.
Nisam imao mnogo obaveza i, budući da sam bio ljubitelj kuvanja, palo mi je na pamet da bi mogao da otvorim nešto vezano za gastronomiju, a što bi, makar na mikro nivou, učinilo da se stvari pomere na bolje.