apr 27. 2018.

Poštovani, molim Vas za pomoć. Bavimo se prodajom zdravih proizvoda, kozmetike i sličnih proizvoda, kroz maloprodaju i velikoprodaju. Sada pokrećemo i websajt sa online prodajom, tačnije radimo Šop kartu gde bi se svi naši proizvodi prodavali i putem Šopa pri čemu bi se uplata vrišila na PayPal a mi bi smo pri uplati slali proizvode. Sajt nam radi osoba (van naše firme) i koja bi povezala taj Šop sa svojim PayPal računom. Znači radila bi marketing i reklamiranje sajta kako bi se obavljala prodaja i ukoliko bi neki korisnik bio zainteresovan da kupi proizovd, morao bi da uplati iznos tog proizvoda direktno na Pay Pal račun te osobe (znači u pitanju je račun fizičkog lica a ne pravnog). Uplate bi se obavljale u dinarima na Pay Pal. Nakon uplate na račun te osboe (fizičko lice) mi bismo slali proizvod brzom poštom. Da li je to moguće, da li kupac može da plati u dinarima ili mora u evrima? Da li može da plati na Pay Pal račun osobe tj. fizičkog lica a mi šaljemo proizvod? Da li može da se izbegne izdavanje računa za svakog kupca koji kupuje na ovaj način. Da li u svemu ovome postoji rizik i koliko je sve ovo moguće? Molimo Vas za savet, veoma nam je bitno. Unapred hvala.

apr 26. 2018.

Postovani, zelim da otvorim radionicu za proizvodnju prirodne kozmetike. Za sada radim nesto samo za svoej potrebe ali bi htela da to pretvorim u neki manji biznis. Pokusavam danima da saznam koji je postupak, ustvari odakle da krenem. Nemam nameru da to bude nesto veliko ali bih htela da znam kako je najbolje da registrujem firmu, koje su zakonske regulative za ovakvu vrstu delatnosti, da li mi je potreban tehnolog i sl. Znaci koji bi bili koraci za ovakav poduhvat.

apr 25. 2018.

apr 24. 2018.

apr 23. 2018.

apr 22. 2018.

Poštovani, Kolega i ja bismo želeli da pokrenemo web portal gde bismo na jedno mesto prikupili sve informacije iz određene oblasti za naš grad (na primer dečje rođendaonice Beograd). Interesuje nas da li moramo da imamo eksplicitnu saglasnost vlasnika da besplatno objavimo kontakt podatke firme tj. da li smemo ili ne sami da ih sakupimo pretragom interneta. Takođe nas zanima da li možemo da pustimo posetioce da ocenjuju i komentarišu pojedinačne firme ili time kršimo neki zakon zbog koga bi ta firma mogla da nas tuži. Vidimo da Google i Facebook imaju omogućeno ocenjivanje, ali nas zanima kakva je situacija u našoj zemlji. Unapred hvala!

apr 21. 2018.