postavi pitanje
492

Aleksandra Lecic Pravo 12. januara 2017.

Da li moram da budem u radnom odnosu duze od 6 meseci kod istog poslodavca,da bih otvorila trudnicko bolovanje ili mogu da budem 3 meseca kod jednog i 4 meseca kod drugog poslodavca?

Žarko PtičekSelena Marković je odgovorio/la na poruku. 12. januara 2017.

Ni jednim propisom Republike Srbije nije određeno vreme koje morati provesti u radnom odnosu (bilo kod jednog ili više poslodavaca) kako biste ostvarili pravo na porodiljsko odsustvo. Zaključenjem ugovora o radu stičete pravo na porodiljsko odsustvo, a ne protekom vremena trajanja radnog odnosa.

U slučaju da je ugovor o radu zaključen na određeno vreme, sve do isteka roka na koji je ugovor o radu na određeno vreme zaključen, poslodavac zaposlenoj trudnici, kao i porodilji – ne može otkazati ugovor o radu. Istekom tog roka, zaposlenoj prestaje radni odnos.

Potrebno je razlikovati pravo na porodiljsko odsustvo i naknadu zarade za vreme porodiljskog odsustva.

Pun iznos naknade zarade za vreme porodiljskog odsustva, shodno Zakonu o finansijskoj podršci porodici sa decom, licu pripada pod uslovom da je neposredno pre ostvarivanja ovog prava bilo u radnom odnosu i po tom osnovu ostvarivalo zaradu, ili naknadu zarade, odnosno samostalno obavljala delatnost više od šest meseci neprekidno.

Licima koja su bila u radnom odnosu i po tom osnovu ostvarivala zaradu, ili naknadu zarade, odnosno samostalno obavljala delatnost, neprekidno i neposredno pre ostvarivanja ovog prava od tri do šest meseci pripada 60%, a licima koja su bila u radnom odnosu i po tom osnovu ostvarivala zaradu, ili naknadu zarade, odnosno samostalno obavljala delatnost, neprekidno i neposredno pre ostvarivanja ovog prava do tri meseca pripada 30% od iznosa naknade zarade utvrđene u smislu člana 11. ovog zakona.

Navedenom zakonskom odredbom nije propisano da je za ostvarivanje prava po ovom osnovu, potrebno da zaposlena bude u radnom odnosu kod istog poslodavca, već samo da je radni odnos postojao.