postavi pitanje
1148

Robi Tomek Pravo 12. aprila 2018.

Poštovani , kao udruženje imali smo posebno registrovanu privrednu delatnos koju smo prinuđeni da gasimo zbog nerentabilnosti , i ne planiramo da se bavimo dalje bilo kavom privrednom delatnošću , svi smo u rukovodstvu udruženja volonteri a imamo zaposlenog koji je bio angažovan u predmetnoj privrednoj delatnosti. Pitanje je dali pošto se gasi delatnost našem zaposlenom sleduje odpremnina ? hvala na odgovoru

Žarko Ptiček je odgovorio/la na poruku. 12. aprila 2018.

Prema odredbama Zakona o radu, poslodavac je dužan da zaposlenom isplati otpremninu pre otkaza ugovora o radu, samo ukoliko aposlenom prestaje radni odnos ako za to postoji opravdan razlog koji se odnosi na potrebe poslodavca i to ako usled tehnoloških, ekonomskih ili organizacionih promena prestane potreba za obavljanjem određenog posla ili dođe do smanjenja obima posla.
Visina otpremnine utvrđuje se opštim aktom ili ugovorom o radu, s tim što ne može biti niža od zbira trećine zarade zaposlenog za svaku navršenu godinu rada u radnom odnosu kod poslodavca kod koga ostvaruje pravo na otpremninu.
Skrećemo Vam pažnju da se portal MojaFirma bavi pitanjima privrednih subjekata.