Nadležne institucije uveliko se pripremaju za još jednu novinu, elektronske građevinske dozvole.

U toku su regionalne prezentacije softvera za više od 1.000 ljudi, kao i obuka 3.154 službenika sa centralnog i lokalnog nivoa koji su zaduženi za izdavanje građevinskih dozvola.

Sistemu će se pristupati preko sajta APR-a i biće jedinstven za sve lokalne samouprave i imaoce javnih ovlašćenja. Postupak je podeljen u niz koraka, kroz koji će korisnike viditi detaljno uputstvo.

Nadležni su pripremili dosta materijala na sajtu gradjevinskedozvole.rs, na kojem će se uskoro naći i video tutorijali, kao i razni podzakonski akti koji će činiti pravnu osnovu za primenu novog sistema.

Preduslov za korišćenje sistema je posedovanje digitalnog sertifikata za sva lica koja su sada u obavezi da potpisuju papirne dokumente, računar sa najmanje Windows XP operativnim sistemom, internet pretraživač, brzina interneta za daunloud od 1Mbps i 0,5 Mbps za aploud.    Marija Đorđić

    Rođena je 1984. godine u Beogradu. Završila je X gimnaziju. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2008. godine na smeru međunarodna ekonomija. Nakon nekoliko godina rada u spoljnotrgovinskom i IT sektoru, osniva Experta d.o.o, knjigovodstvenu agenciju koja uspešno…… Saznaj više »