Smart City Challenge Serbia predstavlja takmičenje u kreiranju aplikacija za rešavanja raznovrsnih urbanih pitanja iz oblasti transporta, ekologije, turizma i trgovine. Mala i srednja preduzeća predstavljaju motor ekonomskog razvoja, a upravo je to ono što predstavlja cilj ovog projekta – podsticanje mladih ljudi da kroz kreativnost i pokretanje svojih start-up – ova poboljšaju uslove za život u Beogradu.

Ukoliko želite da pokrenete svoj start-up i imate originalnu ideju kako da doprinesete boljem životu u Beogradu, priključite se takmičenju Smart City Challenge Serbia u organizaciji udruženja BEUM! Pobednik takmičenja dobija finansijsku podršku, kvalitetno mentorstvo, kao i prostor gde će moći da razvija svoju ideju.

Deset najboljih timova koji prođu prvi krug selekcije, ući će u osmomesečni program obuke i mentorstva u ICT Hub-u, gde će, osim novih znanja o pokretanju i vođenju startapa, steći i neophodno znanje o problematici pametnih gradova i IoT-u, dobiti priliku da se povežu sa najrelevantnijim regionalnim stručnjacima u ovim poljima, kao i pristup pravnoj, PR i HR podršci tokom čitavog programa.

Najbolja 3 tima, po oceni stručnog žirija će imati mogućnost pristupa posebnom novčanom fondu za dalji razvoj najboljih rešenja u vrednosti od 10.000€, uz obezbeđivanje tromesečnog radnog prostora za ceo tim u ICT Hub-u, dok će prvoplasirani tim dobiti i dvonedeljno studijsko putovanje u inostranstvo i posetu nekom od svetskih tehnoloških inkubatora.

Takođe, investicioni fondovi South Central Ventures i StartLabs Ventures najavili su mogućnost investiranja u najzanimljivije ideje, a njihovi zaposleni će takmičenje pratiti pomno i kao članovi žirija.

Prijave su otvorene do 28. avgusta 2016. godine

Formular za prijave i uslovi konkursa predstavljeni su na web sajtu www.smartcitychallenge.rs

Za sva pitanja i dodatne informacije, iskoristite druženje u ponedeljak 22. avgusta od 18:30 u ICT hub-u.

Poslednja izmena dana 21. avgusta 2016. u 22:04


Ivan Minić

Profesionalnu karijeru gradi od 2001. godine, a 2002. osniva Burek.com, najveću internet zajednicu na ovim prostorima sa više od 2.200.000 članova, i igru znanja i strategije Conquiztador. Prodao udeo u firmi investitorima iz Mađarske sa nepunih 23. godine i dobio…… Saznaj više »