Poreska uprava izdala je juče, 27. marta 2017. godine, obaveštenje u vezi sa brojem koji preduzetnici paušalci treba da upišu u polje “poziv na broj” u nalogu za prenos prilikom plaćanja poreskih obaveza.

Preduzetnici paušalci koji plaćaju porez i doprinose po rešenju za 2015. I 2016. godinu, kao i konačnu obavezu za 2017. godinu koristiće prilikom plaćanja poziv na broj koji se izračunava na osnovu njihovog PIB-a.

Novoosnovani preduzetnici paušalci, koji počinju sa radom u 2017. godini plaćaće poreske obaveze tako što će prilikom plaćanja u polje poziv na broj u nalogu za prenos upisivati broj odobrenja (BOP) koji će biti generisan od strane Poreske uprave.

Ovaj broj koristiće zaključno sa akontacijom za decembar 2017. godine koja dospeva na plaćanje 15. januara 2018. godine. Od naredne rate, obveznici će koristiti novi broj odobrenja prilikom plaćanja (svakoj poslovnoj godini odgovara jedan broj odobrenja plaćanja).

Obaveštenje Poreske uprave možete pronači ovde.    Marija Đorđić

    Rođena je 1984. godine u Beogradu. Završila je X gimnaziju. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2008. godine na smeru međunarodna ekonomija. Nakon nekoliko godina rada u spoljnotrgovinskom i IT sektoru, osniva Experta d.o.o, knjigovodstvenu agenciju koja uspešno…… Saznaj više »