Danas počinje primena Zakona o inspekcijskom nadzoru, koji je izazvao veliko interesovanje u javnosti zbog najavljene kontrole neregistrovanih subjekata koji obavljaju delatnost “na crno”.

Tim povodom, ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički, na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakla je da ne postoje tačni podaci koliko subjekata trenutno radi neprijavljeno, ali da očekuje da će se zbog primene novog zakona njihov broj smanjiti.

Zakonom koji je usvojen u aprilu data su ovlašćenja svakoj inspekciji, da u svom delokrugu, primeni potrebne mere kako bi sprovela kontrolu rada neregistrovanih subjekata. Zakon povezuje rad 36 inspekcija u cilju suzbijanja sive ekonomije, korupcije i poboljšanja investicione klime u Srbiji.

Poslednja izmena dana 31. avgusta 2015. u 09:53


Marija Đorđić

Rođena je 1984. godine u Beogradu. Završila je X gimnaziju. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala je 2008. godine na smeru međunarodna ekonomija. Nakon nekoliko godina rada u spoljnotrgovinskom i IT sektoru, osniva Experta d.o.o, knjigovodstvenu agenciju koja uspešno…… Saznaj više »